2016年1月26日 星期二

I cant be a teacher

坐 在 腳 車 後 座 的 小 帥 問 我 ﹕  『 mama, what can i do when i grown up?』

 我 隨 口 說 ﹕ 『 you can be a teacher.』

他 馬 上 出 言 ﹕ 『No, I cant be a teacher.  I dont have a building. 』

『為 什 麼 不 可 以 ﹖  學 校 又 不 是 老 師 自 己 建 的 。 Be a teacher, you dont need to have a building, it build by government.』

『But, i dont want to be a teacher. 』

『 Then , be a scientist , 像 爸 爸 那 樣 ﹐  be an engineer. 』

『 I cant be a scientist, 爸 爸 是  engineer,   no a scientist too. 』

『 爸 爸 research and create a new engine , 所  以 爸 爸 是 scientist 』

『 I still dont know what i can be?』

 我 開 玩 笑 地 說 ﹕  『 dont worry, you will be a daddy when you grown up.』

『 媽 媽 ﹐ you silly?  Daddy is not a job.』

沒有留言: